Dry Needling

Afspraak maken

Wat is Dry Needling nu precies?

Dry Needling is een specialisatie van de fysio- en of manueel therapeut, welke zich richt op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Met Dry Needling worden spierverhardingen (myofasciale triggerpoints) ontspannen via het gericht prikken met een dunne naald in de spier.

 

Wat kunt u voelen?
Wanneer je in een dergelijke spierverharding geprikt wordt, kan je een schok(je) voelen. Dit heet een “twitch”. De triggerpoint is nu “lekgeprikt” en je voelt direct het resultaat van de behandeling.Meestal ervaar je minder pijn en/of minder spanning in het desbetreffende gebied. Echter soms heeft wordt er eerst meer pijn of uitstraling ervaren, dit kan ook de herkenbare pijn op afstand zijn, die gerelateerd is aan de behandelde regio (= referred pain).Heel enkel kunnen er ook andere symptomen ontstaan, zoals zweten/moe worden of duizeligheid. Dit is meestal kortdurend van aard.

 

Vervolg behandelingen

Na de behandeling krijg je adviezen en rekoefeningen mee voor thuis, om de desbetreffende spier te blijven ontspannen en de verkregen verbeterde beweeglijkheid te handhaven.
De volgende behandeling zal bestaan uit het evalueren van de vorige behandeling en het eventueel opnieuw toepassen van Dry Needling in dezelfde spier of andere spier.

 

Wat kost het?

Dry Needling wordt gezien als een middel, net zoals medicaltaping of massage dat is. Het wordt dan ook als een “normale” zitting fysiotherapie gedeclareerd. Dry Needling aan huis

 

Wanneer men niet in staat is om op de praktijk te komen,
kan de behandeling ook thuis plaatsvinden.

 

Fysiotherapeut / Dry Needling therapeut
Robin ten Wolde, Bob Stoker, AFP

 

Bekijk hier de DryNeedling folder