Medical Taping

Afspraak maken

Deze moderne methode van tapen bewijst zich telkens weer
 

Medical Taping ondersteunt inmiddels veel revalidatieprocessen in de praktijk van AFP-Fysio. De fysiotherapeuten zijn geschoold in het op de juiste manier “aanleggen” van de soms ingewikkelde maar zeer werkzame tapeconstructies.

 

De bijzondere eigenschappen van deze speciale tapesoort helpen b.v. bij het verkrijgen van drukvermindering op een beschadigde plek in het lichaam. Hierdoor nemen de bloedcirculatie en de lymfevochtstroom toe. Ook neemt de druk op de pijnzenuwen af, zo ervaar je vaak direct al vermindering van pijn. Sneller herstel van weefsel en vermindering van pijn maken normaal bewegen weer mogelijk en dat is belangrijk voor herstel- en revalidatieprocessen. Een andere eigenschap van deze tapesoort is dat het dezelfde rekbaarheid heeft als onze huid. Het kan op die manier steun geven waar nodig en tegelijkertijd soepel blijven waar mogelijk.

 

Voor de volgende situaties en klachten wordt deze manier van tapen gebruikt. Nabehandeling van blessures, verminderen van ontstekingen en of vochtophopingen in het bewegingsapparaat. Houdingscorrecties bij het aanleren van nieuwe bewegingen en houdingen. Behandeling van klachten door overbelasting (zoals CANS/RSI, tennis- of golfelleboog, kniepeesklachten). Het beschermen van het bewegingsapparaat om verstuikingen en verdraaïngen te voorkomen.