Ontspanningstherapie

Afspraak maken

Ontspanningstherapie, ademtherapie en het zoeken van de balans in je dagelijkse bezigheden zijn onderdelen van de fysiotherapeutische begeleiding.

 

Hooggevoelige mensen met psychosomatische klachten worden door middel van oefeningen en adviezen geleerd om hun grenzen te bewaken en beter met de hoog-gevoeligheid om te gaan. Ook tieners en jongvolwassenen die hypergevoelig of snel overprikkeld zijn kunnen leren beter voor zichzelf te zorgen middels ontspanningstherapie, lichaamswerk en oefeningen uit de yoga.

 

Is de hypergevoeligheid een gevolg van een whiplash of hersenkneuzing, met de vaak bijbehorende duizeligheid, misselijkheid, concentratie- en geheugenproblemen, dan kan een sensorische integratie training worden ingezet om beter met zintuigprikkels te leren omgaan: het ASITT protocol (Adult Sensory Integration Timmersmans Treatment).

 

Er is een speciale groep “yoga en mindfulness voor mensen met fibromyalgie / chronische pijn” om te leren ontspannen in lichaam en geest, om meer ontspanning in houding en beweging te brengen en om nog beter met je klachten te leren omgaan.

 

Individele begeleiding op basis van ontspanningsfysiotherapie, mindfulness en yoga behoort eveneens tot de mogelijkheden, voor diverse patiëntencategorieën,  om bijvoorbeeld andere behandelingen door fysiotherapeut of psycholoog te ondersteunen.

 

Onze therapeut heeft naast fysiotherapeutische opleidingen ook de 4 jarige yogadocentenopleiding “Samsara” in Bilthoven afgerond. Binnen het behandelprogramma wordt gebruik gemaakt van  rustige heilzame hathayoga en de nondualistische meditatiemethode ‘stilzitten’ uit de dnana yoga, welke overeenkomt met de tegenwoordig zo populaire methode “mindfulness”.