AFP sportartsen

Afspraak maken

Sportgeneeskunde Drenthe is er voor iedereen
die een vraag of probleem heeft in relatie tot zijn
of haar sportbeoefening.

Dus zowel recreatie-, wedstrijd-, topsporter  en de indivituele sporter, als ook de teamsporters kunnen terecht bij sportartsen. Zelfs als u niet sport kunt u bij ons terecht.

Wij zijn Baukje Wiersma en Valentijn Rutgers en wij zijn sportartsen bij Sportgeneeskunde, afd. Drenthe.

 

Valentijn Rutgers  

Sportarts Valentijn Rutgers was de afgelopen 10 jaar werkzaam als sportarts in het Diaconessenhuis in Meppel en is sinds 1 januari 2013 de zelfstandige praktijk Sportgeneeskunde Drenthe gestart. Valentijn is nog steeds verbonden aan het Diaconessenhuis in Meppel waar hij een dagdeel per week samenwerkt met cardiologen, longartsen en revalidatieartsen in het kader van hart- en longrevalidatieprogramma’s voor patiënten van het ziekenhuis. Valentijn is in het verleden sportarts geweest van de heren en dames kernploegen schaatsen, marathonschaatsteams NUON en Dasia, schaatsteam Team Telfort, Nederlands heren basketballteam, jong oranje heren volleybal en was chefarts op de Olympische Spelen van Nagano (1998). Daarnaast is hij 12 jaar (1998–2010) lid geweest van de medische commissie van de KNWU, waarvan de laatste 5 jaar als voorzitter. Tevens was hij (1990-1996) lid/voorzitter van de medische commissie van de KNAV (NKBV). Momenteel is Valentijn sportarts van de marathonschaatsteam Palet, MKBasics en Sportvrouw.com en het Habitat mountainbiketeam. Ook is Valentijn betrokken als sportarts bij Bob de Jong, regionale topsporters en het korfbalteam DOS ’46. Valentijn is lid van de expertgroep Wielrennen van de Vereniging Sportgeneeskunde en is gekwalificeerd sportduikarts.

 

Baukje Wiersma

Bij afwezigheid van Valentijn neemt Baukje de praktijk waar. Baukje is na de studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gestart met de opleiding sportgeneeskunde in Heerenveen. Sinds het afronden van de opleiding in 2003 heeft Baukje gewerkt voor onder andere: Sportmedisch Adviescentrum Noord in Groningen en Assen, SC Heerenveen (begeleiding jeugd afdeling), sportmedische begeleiding Jong Oranje Waterpolo en de Nationale zwemploeg KNZB (WK Shanghai 2006, WK Melbourne 2007). Momenteel is ze werkzaam voor onder andere Sportgeneeskunde Friesland op de locaties Heerenveen, Drachten, Leeuwarden. Naast sportarts heeft Baukje de opleiding tot vliegerarts voltooid met als aandachtsgebied zweefvliegen en ze is gekwalificeerd sportduikarts. Als sporter is Baukje nu actief in hardlopen, spinning en fitness, is ze getrouwd met een fanatieke triatleet en moeder van een tweeling.

 

Wilt u meer informatie, download dan deze flyer:

De sportarts in samenwerking met AFP in Assen, is uniek voor de regio.

Bel 0522-745674 voor een afspraak op het spreekuur bij AFP aan de Industrieweg 10.

Het spreekuur is op de vrijdag van 08.00 tot - 17.00 uur.