Praktijkvoering bij AFP

Afspraak maken

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Praktijkvoering bij AFP door te sturen naar een vriend.

24-03-2020 14:08:11

Praktijkvoering en Corona


Wellicht hebben jullie het allemaal al gehoord, het kabinet heeft de regels om verspreiding van Corona tegen te gaan, behoorlijk aangescherpt. Een begrijpelijke keuze, immers met gezondheid valt niet te spotten.

Uiteraard zijn wij ons daar bij de AFP ook behoorlijk van bewust en hebben wij in de afgelopen periode daarom belangrijke veranderringen doorgevoerd. Veranderingen die geen invloed hadden op de directe behandeling maar wel bijdragen aan uw en onze veiligheid.

U kunt dan bijvoorbeeld denken aan het ruimer plannen van onze cliënten zodat wij na uw behandeling alle contactpunten en raakvlakken kunnen desinfecteren. Daarnaast geven wij u bij binnenkomst en vertrek geen hand meer en vragen wij u om zelf een handdoek mee te brengen.

Dit laatste gaat ons trouwens wel zwaar van het hart. Immers u kent ons als een fysiotherapiepraktijk waar u hartelijk ontvangen wordt, de koffie/thee klaar staat en u verder niets dan alleen uw goede humeur hoeft mee te nemen. Helaas is dit nu anders, u was door bovenstaande maatregelen nog steeds van harte welkom en ondanks dat wij u geen hand konden geven wilden wij u een warm gevoel van welkom geven.

Het kabinet heeft maandagavond 23 maart verscherpte maatregelen ingesteld om de verspreiding van Corona beter in de hand te kunnen houden. Dit heeft ook consequenties voor onze bedrijfsvoering en uw behandelingen.

  • Alleen mensen met een verwijzing door een arts zijn nog welkom in de praktijk.
  • Alleen mensen met een verwijzing en machtiging voor noodzakelijke thuisbehandeling zullen deze behandeling krijgen.
  • De behandelaar moet gebruik kunnen maken van beschermingsmiddelen.
  • U en/of uw huisgenoten mogen geen ziekteverschijnselen hebben om een fysiobehandeling te kunnen ontvangen.

Wat betekend dit nu precies voor u…

Herkent u zichzelf in bovenstaande punten, dan bent u nog steeds van harte welkom, mits u alle veiligheidsmaatregelen in acht neemt.
Heeft u geen verwijzing, of bent u dan wel één van uw huis genoten ziek, dan kunnen wij u naar alle waarschijnlijkheid nog steeds behandelen, maar dan wel op afstand. De AFP heeft in de afgelopen week een studio ingericht waarin wij u, in een veilige afgeschermde online omgeving kunnen behandelen.

Wij kunnen u oefeningen laten zien en deze samen met u doen. Wat u daarvoor nodig heeft is een smartphone, tablet, of laptop met daarop de App PhysiApp. Deze App is gratis te downloaden in de App-Store.

Voor minder complexe behandelingen kan een telefonisch consult wellicht ook voldoende zijn.

Wat kunt u van ons verwachten…
Als u een afspraak heeft bij ons, dan zal uw therapeut u bellen. Hij/zij zal uw behandeling met u doorspreken en samen met u bepalen wat de beste vervolgstappen voor u kunnen zijn en deze met u afstemmen.

Heeft u nog geen afspraak maar wel klachten. Wacht dan niet tot deze Corona-periode achter ons ligt. Daarmee kunnen uw klachten behoorlijk verergeren. Neem ook dan contact met ons op en wij zullen samen met u bekijken wat voor u de beste oplossing kan zijn. Wij hebben daarvoor, tijdens kantooruren, een fysiotherapeut beschikbaar.

Heeft u vragen, wilt u een afspraak maken, of bent u Corona-patiënt geweest en wilt u weten hoe onze specialisten u kunnen bijstaan bij uw verdere herstel, neem dan gerust contact met ons op.

Wij zijn van 08.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar op 0592 316 920

Hartelijke groet en blijf gezond,

Namens het Team AFP,
Bob en Anneke Stoker.